fanatyczna223
|
Wysłany: Pon Sie 10, 2026 09:04 Temat postu: Bliźniak i problem z prywatnością |
|
|
Wprowadziliśmy się do bliźniaka i niby wszystko nowe, ale szybko wyszło, że układ nie daje nam za dużo prywatności. Słychać każdy dźwięk, wejście do salonu jest od razu z korytarza, a ja marzyłam o trochę spokojniejszym wnętrzu. Nie wiem, czy to kwestia przyzwyczajenia, czy da się coś z tym zrobić.
Próbowałam sama szukać pomysłów i tak trafiłam na https://trudzia.pl/oferta/architekt/ gdzie przeczytałam trochę o świadomym planowaniu przestrzeni. To mi dało do myślenia, bo wcześniej skupiałam się głównie na meblach i dodatkach, a nie na samym funkcjonowaniu domu. Znalazłam tam sensowne informacje, które pokazały mi, że czasem drobne zmiany w układzie mogą dużo dać. To brzmiało bardziej praktycznie niż większość porad z sieci.
Nadal nie wiem, czy takie poczucie prywatności da się poprawić bez większej ingerencji w ściany i drzwi. Chciałabym coś zmienić, ale bez rozwalania połowy parteru.
Czy ktoś miał podobnie w bliźniaku albo szeregowcu? Co wam pomogło najbardziej? |
|